skip to Main Content

Nopeutamme rahan kiertoa myyjien ja ostajien välillä Visman laskutuspalvelulla

Tavaran- ja rahankierto on tärkeää jakeluketjussa. Jos jakeluketjun alkupäässä myyjäyritys (valmistaja, maahantuoja, agentti, tukku) saa myyntisaamiset tililleen liian hitaasti, voi sillä olla suuria kassavirtaa hidastavia vaikutuksia. Sama koskee myös ostajia, jos heillä liikevaihdon kerryttäminen loppuasiakkaalta kestää liian kauan (klassinen esimerkki on hitaasti liikkuvat tuotteet hyllyssä), niin millä maksaa myyjäyritysten lähettämät laskut tavarantoimituksista?

Suppilogin alustan kautta tapahtuva tukkukaupankäynti tuo helpotusta juuri niihin perinteisiin jakeluketjun prosesseihin, jotka helposti tekevät tuotteesta loppukäyttäjälle epämielenkiintoisen. Nyt laskutusliikenteen tehostamisella Visman avulla pyritään hakemaan nopeutta sekä parempaa ennustettavuutta laskutukseen. Kun ostaja on tehnyt Suppilogissa tilauksen, tai myyjäyrityksen edustaja on syöttänyt sen ostajan puolesta, niin lasku generoituu uudessa laskutusmallissa heti Visman laskutukseen ja sieltä ostajan toivomaan laskutusosoitteeseen – yleensä suoraan verkkolaskuihin. Tämän jälkeen Visma alkaa seuraamaan laskua ja sen maksukäyttäytymistä laskun maksamiseen asti. Jos laskun eräpäivä on mennyt, lähtee Vismalta muistutusviesti jolla pyritään saamaan lasku maksuun mahdollisimman pian. Jos laskut tai muistutukset eivät tehoa, niin Visma lähettää huomautuksen ja hoitaa mahdolliset perintätoimenpiteet.

Toivomme että tällä muutoksella pystymme tarjoamaan kaikille ekosysteemimme osapuolille ennakoitavampaa laskutuskäyttäytymistä, sekä myös mahdollisten ongelmatilanteiden selkeämpää ja johdonmukaisempaa käsittelyä. Kun yritysten välinen rahaliikenne on tehokkaampi, pyörii myös kaupankäynnin muut prosessit tehokkaammin.

Lisätietoja laskutuksen automatisoinnista antaa Suppilogin perustaja ja toimitusjohtaja Harri Eskelin harri (at) eskelin@suppilog.fi

This Post Has 0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *