skip to Main Content

Suppilogin esitys lähituottajien liiketoiminnan tehostamiseksi

Suppilog oli kutsuttuna huhtikuussa lähiruoka-agendalla mini-hackathoniin, jonka agendana oli:

Lähiruoan koordinaatiohanke ja maa- ja metsätalousministeriö järjestävät Helsingin Messukeskuksen kokoustiloissa Lähiruoka & Luomu-tapahtuman yhteydessä MiniHackathonin elintarvikealan toimijoille ja erilaisten palvelun tarjoajille. Tavoitteena on tutustua olemassa oleviin sähköisin palveluihin ja ideoida, kuinka digitalisaatio ja eri palvelut voisivat helpottaa b-to-b ja b-to-c yhteistyötä.

Digitalisaatio mahdollistaa ja haastaa elintarvikealan toimijoita ottamaan käyttöön uusia tai aiemmasta poikkeavia toimintatapoja ja viestinnän välineitä. Ruokaketjun toimijoiden välinen tiedonkulku on vahvasti sidoksissa erilaisiin sähköisiin järjestelmiin. Uusia digipalveluja syntyy koko ajan ja aiempia kehitetään käyttäjiä paremmin palveleviksi ja helppokäyttöisemmiksi. Esimerkiksi tuotteiden jäljitettävyys alkuperä- ja toimitusketjutietoineen kiinnostavat ketjun toimijoita kuluttajaan saakka.

Sekä kuluttajien että elintarvikeyrittäjien kasvava kiinnostus suoraan keskinäiseen vuorovaikutukseen ja ostosten tekemiseen antaa eväitä uudenlaisten vaihtoehtoisten ostokanavien syntymiselle. Jo nyt yrityksillä on omia verkkokauppoja tai useamman yrityksen yhteisiä tilauskanavia, REKO-renkaita, ruokapiirejä, jotka hyödyntävät nettiä yhteydenpidossa ja tilauksissa. Viestinnän kanavia on monia ja erilaisia vaihtoehtoja syntyy koko ajan lisää.

Lähde: http://mmm.fi/tapahtumat/2017-04-07/elintarvikealan-digipalvelut-ja-toimitusketjut-minihackathon-helsingissa-7.4.2017

Koska Suppilog tekee juuri tätä, elikä tehostaa tavarakaupankäyntiä ja jakeluketjua, sekä luo tehokkaita kommunikoinnin ja logistiikan mallien myyjien ja ostajijien välille, niin meidät kutsuttiin paikan päälle alustamaan kaupankäynnin modernisaatiosta.

Video youtubessa löytyy tästä linkistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *